Publikované 5. 12. 2019

API JUSTICE.CZ - parser obchodního rejstříku České republiky

Parser pre vyhľadávanie základných údajov o českých obchodných spoločnostiach a podnikateľoch - názov subjektu, IČO a adresa. Na rozdiel od ARES sú odpovede rýchlejšie a umožňujú aj čiastkové vyhľadanie podľa mena (názvu) subjektu (fulltext). (doplnené: vyhľadávanie v ARES databáze bolo od 12/2018 vypnuté kvôli nejasnostiam v súvislosti s GDPR).

Nevýhodou implementovaného parsovania je nestabilné usporiadanie adries - niekedy sú adresy bez PSČ, inokedy je PSČ na konci, alebo pred názvom obce - čo výrazne sťažuje odladenie kódu. Taktiež striktná viazanosť na štruktúru vráteného HTML kódu znamená, že ak sa zmení usporiadanie DOM elementov, je nutné parser adekvátne upraviť.

Na rozdiel od parsera slovenského obchodného registra ORSR.sk nie je implementované parsovanie detailov subjektu - štatutári, sídlo, predmet činnosti apod. XML štruktúra DOM elementov je v prípade justice.cz o niečo zložitejšia (má väčšiu hĺbku), než v prípade slovenského obchodného registra, ktorý používa tabuľkový layout. Dá sa to dorobiť v prípade potreby, zatiaľ som to však nepotreboval :-)

Demo - vyhledávání v obchodním rejstříku CZ

Výsledek hledání:

Máte otázku?

Synet.sk

Profesionálna tvorba webových aplikácií a riešení na mieru. Konzultačné služby.

Demo

Kontakt


https://synet.sk