Publikované 30. 9. 2012

Dirty domain business

... alebo o nekalých praktikách doménových špekulantov

Stalo sa vám už, že ste dostali nápad zaregistrovať si doménu napríklad "tenisky" a zrazu vás odkázalo na stránku, že doménu si rezervoval niekto iný - zavolajte na číslo XYZ, kde vám povedia cenu?

Mne sa to stalo niekoľko krát.

"Tenisky.sk", "tenisky.com", "tenisky.eu" - zrazu zistíte, že všetky vami preferované domény sú síce prázdne a nevyužité, ale už rezervované niekým iným.

Niekým, kto očakáva, že mu ponúknete slušnú sumu za predaj takejto domény vám. A dotyčný "podnikavec" si za svoj "dôvtip" príde ku slušnému imaniu.

Nuž povedzte - nazvali by ste toto podnikaním?

Len pre zaujímavosť, rezervácia domény vás vyjde na približne 8-12 EUR ročne. Cena jednej predanej domény sa môže vyšplhať na niekoľko tisíc EUR.

Ja osobne to považujem za (bohužiaľ) legálny podvod na ľuďoch, ktorí by takéto domény dokázali seriózne využiť. Považujem to za blokovanie a sťažovanie cesty naozajstným nápadom a preto zaraďujem týchto ľudí do skupiny legálnych kriminálnikov. A keďže neplánujem rozvíjať žiadne kontakty s podsvetím, tak nikdy nebudem kontaktovať nikoho s otázkou na odkúpenie domény. S použitím Google Keyword Analyzéra radšej skúsim nájsť inú voľnú doménu... Je to proste nefér, aby niekto so sklonom ku špekuláciám a bez kreatívneho nápadu prišiel poľahky ku príjmom z ľudí, ktorí možno na rozdiel od neho zaujímavý nápad skutočne majú.

Napríklad zriadiť si online shop na predaj tenisiek :-)

Máte otázku?

Synet.sk

Profesionálna tvorba webových aplikácií a riešení na mieru. Konzultačné služby.

Demo

Kontakt


https://synet.sk